HTC Zoe sluit deuren, maar komt wel met versie 2.0

HTC Zoe, de videosoftware van de Taiwanese fabrikant HTC wordt eind september uit de lucht gehaald. Met HTC Zoe kan je foto’s die je gemaakt hebt bundelen in een video, waarbij je ook achtergrondmuziek kon toevoegen. De dienst was ook voor niet-HTC toestellen beschikbaar. HTC heeft wel een soort van vervolg op HTC Zoe aangekondigd.

HTC Zoe

HTC zet een punt achter HTC Zoe in de huidige vorm. De dienst zal op 30 september stoppen te bestaan. Tot die tijd hebben gebruikers de mogelijkheid nog om eigen gemaakte inhoud te downloaden. De videocreaties die met HTC Zoe werden gemaakt, konden via de HTC Zoe app bekeken worden.

HTC Zoe

In augustus vorig jaar werd bekend dat HTC Zoe ook beschikbaar zou worden voor niet-HTC toestellen. In oktober 2014 werd HTC Zoe 1.0 inderdaad uitgebracht waardoor de app op nagenoeg alle Android-toestellen te draaien was. In mei van dit jaar kreeg HTC Zoe ondersteuning voor de Google Chromecast. Toch brachten deze ontwikkelingen allemaal geen succes.

HTC Zoe

HTC Zoe 2.0

HTC heeft wel gelijk HTC Zoe 2.0 aangekondigd. In de nieuwe versie van de dienst kan je video’s maken met een maximale lengte van 3 minuten. Je kan daarbij de gemaakte video’s opslaan op je mobiele apparaat en gebruik maken van de cloud-ondersteuning. Op deze manier kan je je video’s ook opslaan in de cloud. Verder beschikt de nieuwe versie van HTC Zoe over ‘intelligent bijsnijden’. HTC Zoe 2.0 zal alleen werken op HTC-toestellen.

via HDblog

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel