HTC Zoe uitgebracht in de Google Play Store (review)

HTC heeft de applicatie HTC Zoe uitgebracht in de Google Play Store. Dankzij de update voor HTC Zoe is de app nu ook te gebruiken door Nederlandse bezitters van een HTC-toestel. Niet alleen voor HTC toestellen is HTC Zoe beschikbaar; meer toestellen worden ondersteund. Met HTC Zoe kan je een eigen diavoorstelling maken aan de hand van je eigen foto’s en filmpjes.

HTC Zoe is vanavond uitgebracht in de Google Play Store. HTC Zoe was tot voor kort enkel beschikbaar voor toestellen van de Taiwanese fabrikant zelf, maar daar heeft HTC nu verandering in gebracht. HTC Zoe is een applicatie waarmee je aan de hand van je eerder gemaakte foto’s en video’s een diapresentatie kan samenstellen in de vorm van een video. HTC Zoe is veranderd in een sociaal netwerk waar andere personen je kunnen volgen, en je zelf ook mensen kunt volgen. Vorige week lanceerde HTC; HTC DuoShare waarmee HTC One M8-bezitters bewerkte foto’s kunnen delen.

HTC Zoe

HTC Zoe

Om gebruik te maken van HTC Zoe heb je een HTC-account nodig. Mocht je dit (nog) niet hebben, dan kan je deze aanmaken door in te loggen met je Facebook- of Google account. In de Zoe-feed kan je de videocollage’s bekijken die zijn geüpload door mensen die je volgt.

Met HTC Zoe kan je foto’s en video’s uit je galerij bundelen tot een filmpje. Het filmpje laat de foto’s in chronologische of willekeurige volgorde zien en schakelt naar een volgend beeld middels een overgangseffect. Onder de video kan je muziek plaatsen. Standaard zijn er in HTC Zoe een aantal verschillende categorieën aanwezig met muziek, maar je kan ook je eigen muziek toevoegen onder het filmpje.

HTC Zoe

HTC Zoe heeft als doel om met je filmpje met je foto’s en video’s een verhaal te vertellen aan de rest van de wereld, of aan je vrienden. Wanneer je de gewenste afbeeldingen en filmpjes hebt geselecteerd, en je eventueel een filter voor over het filmpje en de muziek hebt uitgekozen, kan de video opgeslagen worden in je Zoe-account. Je kan per filmpje er voor kiezen om de video privé of openbaar beschikbaar te maken. Bij het uploaden kan je er direct voor kiezen om de video te delen via een zelfgekozen applicatie (zoals WhatsApp, e-mail of dergelijke). Onderaan de video kan je zien welke foto’s er zijn gebruikt in het filmpje.

HTC Zoe

Een Zoe-video van een andere gebruiker kan je waarderen door op het ‘hartje’ te drukken. Het waarderen van een video is vergelijkbaar met het ‘liken’ op Facebook of Instagram. Daarnaast kan je een reactie achterlaten op de video van een ander. Om andere Zoe-video’s te ontdekken kan je enkel de ‘ontdek-functie’ gebruiken, een zoekfunctie is niet aanwezig in HTC Zoe.

Bekijk hier onze HTC Zoe-video

Remixen

Het is ook mogelijk om te kijken welke remixen de gebruiker heeft gemaakt. Want het remixen maakt HTC Zoe speciaal. Met de optie remix in HTC Zoe kan je een video van een andere gebruiker gebruiken in je eigen video. Je kan ook gedeelten gebruiken uit een ander z’n video. Op deze manier maak je weer een nieuwe Zoe-video. Wanneer je beelden van een ander gebruikt in je eigen video wordt dit wel vermeld bij die video.

Het leuke aan de remix-functionaliteit in HTC Zoe is dat op deze manier vrienden foto’s of filmpjes van een bepaalde gebeurtenis kunnen toevoegen. Je kan vanuit de applicatie vrienden uitnodigen als ze nog geen gebruiker zijn van HTC Zoe. Je vrienden krijgen dan wanneer ze de app niet hebben, een uitnodiging per e-mail.

HTC Zoe

Niet alleen voor HTC-toestellen

Zoals gezegd is HTC Zoe niet alleen meer beschikbaar voor HTC-toestellen. HTC zegt dat de applicatie op de volgende toestellen geïnstalleerd en gebruikt kan worden:

 • Uiteraard de HTC toestellen (zoals de HTC One M8 en HTC One M7)
 • Samsung (minimaal Android 4.4 KitKat vereist)
 • LG Nexus 5 (en andere LG toestellen met minimaal Android 4.4 KitKat)
 • Diverse andere toestellen met Android 4.4 KitKat en hoger.

Beoordeling

HTC Zoe heeft veel weg van diverse andere applicaties zoals Instagram en Vine. HTC Zoe is echter wel op de goede weg met de update, hoewel het op dit moment zich wel in beta-fase bevindt. De applicatie reageert echter snel en soepel en laat zich gemakkelijk wijzen. Jammer is wel dat bij het selecteren van foto’s of video’s voor je Zoe-video je niet kan filteren op map. Je moet nu heel de lijst af met foto’s. Het remixen van filmpjes is een leuke feature wat vooral handig is bij gebeurtenissen waar je vrienden bijvoorbeeld bij waren, zodat zij ook bestanden kunnen toevoegen.

Op dit moment bevindt HTC Zoe zich zoals gezegd nog wel in beta-fase. Hierdoor kan het zijn dat er wat bugs optreden bij het gebruik van HTC Zoe. Tijdens onze test werkte de applicatie soepel en hadden we geen last van crashes of dergelijke fouten. We zijn benieuwd of HTC Zoe veel gebruikt zal worden. Het begin is in ieder geval er. Je kan HTC Zoe via onderstaande button gratis downloaden uit de Google Play Store.

Zoe
Zoe
Ontwikkelaar: HTC Creative Labs
Prijs: Gratis
HTC Zoe
 • 8.8/10
  Vormgeving - 8.8/10
 • 7.9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.9/10
 • 7.9/10
  Mogelijkheden - 7.9/10
 • 8/10
  Snelheid - 8/10
 • 6.8/10
  Privacy - 6.8/10
7.9/10

Samenvatting

Pluspunten

 • Strak uitziende applicatie
 • Zowel via app als web te bekijken
 • Remixen

Minpunten

 • Werkt pas vanaf Android 4.4 KitKat
 • Media-bestanden niet te filteren op bijv. map
 • Maken van een video duurt uiteindelijk vrij lang (maar kan op achtergrond draaien)
 • Volgorde niet volledig te bepalen van media
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel