Huawei komt met back-up oplossing in de vorm van een gadget

Huawei heeft een nieuwe gadget gelanceerd waarmee je razendsnel een back-up kunt maken van je smartphone. Handig als je toestel gestolen is of wat dan ook. Je hoeft geen bestanden meer te missen.

Back-up oplossing van Huawei

Huawei heeft in China een nieuwe accessoire gepresenteerd; een back-up oplossing. In feite is het een opslagapparaat met 1TB aan geheugen. Door je telefoon kort aan te sluiten op de schijf, kan er direct een back-up van alle gegevens op de smartphone gemaakt worden.

Het back-up apparaat dient op het stroomnet aangesloten te worden. De telefoon kun je verbinden via de USB-kabel. De draagbare opslagdrive moet het mogelijk maken om razendsnel een back-up te maken van je toestel, en dat kan daarbij vooral handig zijn als je toestel is gestolen. De gadget kan je toestel ook direct opladen.

Huawei Mate 20 back-up

De draagbare drive is vervaardigd uit plastic. De bovenkant is bedekt met een waterdichte stof en heeft een onderkant met siliconen zodat het niet makkelijk ergens afglijdt. Om het apparaat te gebruiken is het niet nodig om een aparte app te downloaden. Wel werkt de back-up accessoire in eerste instantie alleen met de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Later zal er ondersteuning voor andere toestellen aangekondigd worden. De prijs ligt rond de 88 euro, zonder eventuele heffingen en dergelijke. Of het apparaat ook buiten China uitgebracht wordt is niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel