Gezichtsherkenning Huawei Mate 20 Pro kan ondanks innovatie voor de gek gehouden worden

Huawei kondigde in de afgelopen week de nieuwe Mate 20 Pro aan, samen met de Mate 20. De smartphone is voorzien van een nieuw type gezichtsontgrendeling. Hiervoor maakt het gebruik van een 3D-sensor. Nu is deze ondanks de innovatie toch enigszins makkelijk om de tuin te leiden

Gezichtsherkenning om de tuin te leiden bij Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro is de nieuwste high-end smartphone van de Chinese fabrikant en de verwachtingen zijn hooggespannen. Ook onze eerste indruk is erg positief, zo schreven we in onze Mate 20 Pro preview. Features als andere apparaten draadloos opladen, een vingerafdrukscanner in het scherm en 3D gezichtsherkenning moeten het toestel onderscheiden van de rest.

Juist die laatste functie moest volgens Huawei veelbelovend zijn. De 3D Face Unlock doet denken aan Apple’s Face ID. Hiervoor maakt de telefoon een 3D-scan van je gezicht met de 3D Depth Sensing Camera. Dit moet ervoor zorgen dat de gezichtsherkenning nog veiliger is en eigenlijk niet om de tuin te leiden moet zijn. De foutmarge zou 1 op 1 miljoen moeten zijn. Toch blijkt dit niet zo veilig te zijn als beloofd, zo melden de Duitse collega’s van AndroidPit.

Een collega van de schrijver van de Duitse website, kon vreemd genoeg het toestel van de schrijver door hem ontgrendeld worden. Dat dit geen toeval was, bleek toen de smartphone ook na meerdere malen proberen met zijn gezicht ontgrendeld kon worden. De twee schrijvers zijn geen tweeling of verwanten aan elkaar, alleen maar collega’s die toevallig allebei een baard hebben. De ene heeft een bril, de andere man niet.

Gezichtsherkenning Huawei Mate 20 Pro

Om te kijken of het niet aan de Mate 20 Pro zelf lag, is nog een ander model van de Pro gepakt, die eveneens ontgrendelde op het gezicht van de andere collega. Dat de twee mannen overeenkomsten hebben, zou er niet voor mogen zorgen dat je iemands’ anders smartphone kunt ontgrendelen.

De Duitse website heeft de zaak aangekaart bij Huawei, maar een reactie ontbreekt nog, wel is een onderzoek ingesteld. Het feit dat het probleem bij de Mate 20 Pro door internationale media is opgepikt, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Huawei een reactie zal geven op korte termijn. Het is waarschijnlijk met een software-update te verhelpen. Persoonlijk ben ik al erg te spreken over de Mate 20 Pro, waarbij opvalt dat de gezichtsherkenning razendsnel is.

Ondanks dat een foutje erin kan sluipen bij het releasen van een nieuw toestel, is het toch wel opvallend te noemen dat een dergelijk probleem door de software-tests van Huawei is geslopen. De smartphone zelf is vanaf 2 november in Nederland verkrijgbaar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel