Huawei Mate 20 X met gigantisch 7,2 inch display voor gamers

De smartphone kan nog een slag groter, speciaal voor gamers kondigde Huawei gisteren ook de Huawei Mate 20 X aan. Hoewel niet verkrijgbaar in de Benelux is dit toestel wel in Europa te koop voor nog geen 900 euro.

Huawei Mate 20 X

Huawei wist vanmiddag de zaal te verrassen met een extra aankondiging, de Huawei Mate 20 X. Een gigantische telefoon waarmee Huawei zich vooral richt op gamers. Hij lijkt op de aangekondigde Mate 20 met een kleine notch maar wel met een groot 7,2 inch scherm. Qua specificaties lijkt het toestel verder op de Mate 20, zo vinden we de zelfde Kirin 980 processor in het apparaat.

Huawei Mate 20 X

De camera aan de achterzijde is een 40 megapixel RGB-lens gecombineerd met een 8 megapixel telefotolens en 20 megapixel groothoeklens. De hoeveelheid RAM-geheugen en opslagruimte staat vast voor dit model; 6GB en 128GB. Voor een groot scherm heb je ook een grote batterij nodig, 5000mAh zou voldoende moeten zijn om dit toestel de gehele dag van stroom te voorzien.

De Mate 20 X beschikt over Huawei’s eigen EMUI 9.0 en Android 9.0 Pie. Ook een stylus wordt ondersteund door het toestel maar de M-Pen van Huawei wordt bij dit toestel niet meegeleverd. Zoals gezegd is het toestel niet in de Benelux te vinden, maar binnen Europa zal hij verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 899 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel