‘Huawei werkt sinds 2012 al aan eigen vervanger voor Android’

Huawei zou achter de schermen bezig zijn met een eigen alternatief op het Android-besturingssysteem. De smartphonefabrikant zou dit mogelijk kunnen gebruiken door de nieuwe sancties die Amerika oplegt.

Huawei met eigen alternatief voor Android?

Anonieme bronnen melden aan de South China Morning Post dat er al zo’n zes jaar door Huawei gewerkt wordt aan een eigen OS voor smartphones. Het platform zou een alternatief moeten zijn voor Android; inclusief een eigen platform voor bijvoorbeeld applicaties, zoals we dat kennen van de Play Store.

Huawei Mate 10 Pro menu

Het mobiele besturingssysteem kan wellicht van pas komen voor de Amerikaanse sancties die op de loer liggen voor het bedrijf. Zowel ZTE als Huawei staan voor Amerika in de spotlights waarbij het onderzoek doet naar verdachte activiteiten. Het bedrijf zou apparatuur naar Iran hebben geëxporteerd terwijl er sancties van kracht waren. Bij ZTE is het al minder goed afgelopen en zou het zelfs kunnen zijn dat de fabrikant zijn licentie verliest voor Android.

De reden dat Huawei het eigen OS nog niet heeft uitgebracht, zou te maken hebben met het feit dat het aanbod apps te klein is. Ook is het nog niet zo goed als Android, zo melden de bronnen. Huawei zelf geeft aan dat er in de nabije toekomst geen plannen zijn om een eigen mobiel besturingssysteem uit te brengen. Verder werd geen commentaar gegeven.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel