Huawei lanceert Huawei P Smart Pro met pop-up camera

Huawei heeft haar tweede smartphone met pop-up camera aangekondigd. De fabrikant noemt het toestel ‘Huawei P Smart Pro’ en komt naar Europa.

Huawei P Smart Pro

Het Chinese Huawei heeft een nieuwe telefoon aangekondigd voor in het middensegment. Het is een toestel welke nauw verwant is aan de Honor 9X, maar dan met een aantal aanpassingen. Interessant is de aanwezigheid van de pop-up camera aan de bovenkant van de telefoon. Deze biedt een 16MP camera. Het scherm betreft een 6,59 inch Full-HD+ display met dunne schermranden.

Huawei P Smart Pro

De Huawei P Smart Pro biedt een triple-camera aan de achterkant. Deze bestaat uit een 48 megapixel hoofdsensor, 8 megapixel groothoeklens en 2 megapixel dieptesensor. Verder draait de telefoon op Android 9 Pie en zijn zover bekend de Google-diensten gewoon aanwezig, omdat het een variant is op een eerder uitgebrachte telefoon. Huawei levert de smartphone met een 4000 mAh accu, 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte.

Huawei P Smart Pro

Aan boord van de Huawei P Smart Pro is verder een Kirin 710F processor en een USB-C aansluiting. Aan de rechterkant van de telefoon is ruimte gelaten voor een vingerafdrukscanner en ook is er een hoofdtelefoonaansluiting.

Op dit moment is niet bekend of de Huawei P Smart Pro ook in Nederland wordt uitgebracht. Het toestel komt in ieder geval wel uit in Ierland en Finland. Daar zal de telefoon over de toonbank gaan voor een bedrag van 349 euro. Eerder verscheen al wel de Huawei P Smart Z, ook een smartphone met pop-up camera.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel