Android 10 beta gestart voor Huawei P Smart, Mate 20-serie, P30 Lite en meer

In de afgelopen tijd hebben we al veel nieuws voorbij zien komen over Android 10. Verschillende fabrikanten zijn druk bezig met het optimaliseren van de update voor hun toestellen. Nu is Android 10 beta beschikbaar voor verschillende Huawei-modellen.

Android 10 beta voor Huawei

Huawei heeft voor meerdere toestellen het startschot gegeven voor de test van Android 10. Het gaat hierbij om beta-versies, waarbij de feedback die verkregen wordt, gebruikt wordt om de definitieve update zo goed mogelijk te maken. Honor begon vorige week met de beta-versie van Android 10 voor de Honor 20, 20 Pro en View 20. Nu heeft ook Huawei het aantal toestellen uitgebreid. De update was al eerder in testfase voor de P30-serie.

We schreven eerder in oktober dat Huawei de update naar Android 10 uit begon te rollen voor de Huawei Mate 20 Pro. Dit was inderdaad het geval, hoewel dit eerder om een fout leek te gaan dan om een definitieve start, zo blijkt later. Zowel enkele review-samples als een aantal toestellen van consumenten kregen de update, maar dat was een fout. Inmiddels is Huawei voor de Mate 20 en Mate 20 Pro wel gestart met het aanbieden van de Android 10 beta.

De beta-versie van Android 10 staat ook voor een aantal andere modellen klaar van de Chinese fabrikant, uiteraard met EMUI 10. Het gaat om de volgende modellen;

Ben je in het bezit van één van de bovenstaande modellen, dan kun je de Beta-app downloaden. Vanuit hier kun je je aanmelden voor de Android 10 beta. Wanneer je definitief bent toegelaten, krijg je van deze app een notificatie. Houd er rekening mee dat in de beta-versies mogelijk nog wat bugs kunnen zitten.

Lees ook

Reageer op dit artikel