Huawei Mate 20 Pro: uitrol van Android 10-update begonnen in Nederland

Huawei heeft het weliswaar zwaar door de sancties vanuit Amerika, de updates worden door de Chinese fabrikant niet vergeten. De Huawei Mate 20 Pro krijgt vanaf nu de update naar Android 10, samen met EMUI 10.

Huawei Mate 20 Pro: Android 10

Er is goed nieuws voor de bezitters van de Huawei Mate 20 Pro. Het vorig jaar uitgebrachte topmodel wordt voorzien van een grootse update. Het is namelijk de update naar Android 10, de meest recente Android-versie welke door Google is uitgebracht. De smartphone krijgt de update vrij onverwacht, omdat we eigenlijk hadden verwacht dat de Huawei P30 Pro als eerst de update zou krijgen.

Huawei Mate 20 Pro Android 10 EMUI 10

Samen met Android 10 heeft het toestel ook de nieuwe EMUI 10 skin meegekregen. Deze nieuwe skin brengt een aantal verschillende wijzigingen. Dit zien we terug in het scherm met de notificaties, maar ook de instellingen en we zien subtiele veranderingen in de camera-app. Bij het gebruik van de Mate 20 Pro zien we verder nieuwe animaties. Huawei voorziet de Huawei Mate 20 Pro tevens van beveiligingsupdate september 2019. Dankzij Android 10 zijn ook de permissies aangepast en hoef je een app niet direct meer overal toegang toe te geven.

De update heeft een grootte van 4,42GB. Het versienummer is 10.0.0.136 en wordt vanaf nu uitgerold. Op ons toestel gaat het niet om een beta-versie! Huawei kennende gebeurt dit gefaseerd, en dat betekent dat het voor sommige Mate 20 Pro bezitters even afwachten is. Zodra de update beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. Eventueel kun je nog handmatig controleren of de update voor je smartphone beschikbaar is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel