Huawei Mate 20 (Pro) krijgt mei-patch met VoLTE; Mate 9 en Moto G5 Plus krijgen beveiligingsupdate

Voor twee smartphones wordt een nieuwe update verspreid. Huawei heeft een update klaarstaan voor de Huawei Mate 20, Mate 20 Pro en Mate 9. Motorola verspreidt een update voor de Moto G5 Plus. In beide gevallen gaat het om een beveiligingsupdate, maar er zijn ook nieuwe functies.

Huawei Mate 20 Pro: beveiligingsupdate mei 2019

Huawei heeft inmiddels de focus erg op de P30-serie liggen, maar dat betekent niet dat de Mate 20 Pro een slecht toestel is. In tegendeel, de smartphone is inmiddels flink in prijs gedaald en de specificaties zijn nog steeds erg goed. Ook het updatebeleid neemt de Chinese fabrikant serieus en dus staat er weer een update klaar voor de smartphone.

Voor de bezitters van de Huawei Mate 20 (Pro) wordt beveiligingsupdate mei 2019 uitgerold. Dit is de meest recente security-patch die vanuit Google is verspreid. Tevens brengt de update voor de Mate 20 Pro ondersteuning voor VoLTE en VoWiFi. Dit zorgt voor een betere belervaring. Wel ligt het ook aan de provider of deze techniek, die de gesprekskwaliteit merkbaar verbeterd, voor jou beschikbaar komt.

De update voor de Huawei Mate 20 Pro heeft versienummer 9.0.0.266 en is 666MB groot. De uitrol van de update gebeurt gefaseerd. Hierdoor kan het even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

Huawei Mate 20 pro beveiligingsupdate mei 2019

Moto G5 Plus

DroidApp-lezer Carlo meldt dat er ook een update beschikbaar is voor de Moto G5 Plus van Motorola. De smartphone wordt bijgewerkt met beveiligingsupdate februari 2019. Dit is opvallend, omdat deze update al drie maanden oud is. De vorige update voor het toestel stamt uit januari.

De changelog van de update meldt daarbij verbeteringen in de ondersteuning voor de Android Berichten-app, verbeteringen in de mobiele hotspot en optimalisaties in de functionaliteit van WiFi. Ook deze update wordt vanaf nu in Nederland uitgerold.

Huawei Mate 9

Gebruikers van de toch al wat oudere Huawei Mate 9 maken melding van een andere update. Voor dit toestel van bijna drie jaar oud wordt beveiligingsupdate april 2019 beschikbaar gesteld. Deze update kan vanaf nu gedownload worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel