Huawei Mate 20 met druppel-notch in volle glorie; ook prijzen bekend

Huawei komt op 16 oktober met de presentatie van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Waar we eerder de foto’s al te zien kregen van de Mate 20 Pro, zien we nu de Huawei Mate 20 in volle glorie, met druppel-notch. Ook zijn de prijzen opgedoken van de nieuwe toestellen.

Huawei Mate 20 op de foto

Er blijft steeds minder te raden over, wat Huawei gaat aankondigen op 16 oktober in Londen. De smartphonefabrikant heeft zelf al bekend gemaakt dat het komt met de Huawei Mate 20-serie; waarbij de Huawei Mate 20 Lite eerder al werd uitgebracht. Nadat we eerder de Huawei Mate 20 Pro al te zien kregen op hoge resolutie-foto’s, is het nu de beurt aan de Mate 20 zelf.

Huawei Mate 20

De Huawei Mate 20 zal een veel minder brede notch krijgen, de zogenoemde druppel-notch. Daarbij vallen ook weer de dunne schermranden op van het toestel, maar verder lijken ze erg sterk op elkaar. De brede notch van de Pro is nodig voor de 3D-technologie voor gezichtsherkenning. Deze is niet aanwezig in het standaard model.

De foto’s zijn afkomstig van de goed geïnformeerde Roland Quandt, die vaak informatie in handen heeft die nog niet officieel is. Hij meldt dat de smartphone een 6,43 inch display krijgt met een resolutie van 2244 x 1080 pixels. Dit zou groter zijn dan het 6,3 inch gebogen display van de Pro.

Huawei Mate 20 zijkant

Toch is er nog een klein verschil aan de achterkant tussen de Pro en de normale versie. Waar de Pro de flitser in het vierkant linksboven heeft, krijgt de standaard Mate 20 deze rechtsboven. Het is een klein detail om het verschil te kunnen waarnemen waarschijnlijk. Ook zien we de vingerafdrukscanner onder de camera bij het standaard model. Bij de Pro is deze in het display geïntegreerd.

Eerder wist dezelfde Duitse bron al te melden dat de ‘normale’ Huawei Mate 20 zover nu bekend is, niet in Europa uitgebracht wordt.

Prijzen

Daarbij zijn ook de prijzen opgedoken bij een Zwitserse winkelketen. De Huawei Mate 20 zou een prijs krijgen van 799 CHF, wat omgerekend 699 euro is. De Mate 20 Pro komt uit op 999 CHF, en dat is omgerekend 875 euro. Op 16 oktober zullen we alle details te horen krijgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel