Huawei Mate 8: aankondiging en benchmarks onthullen bestaan phablet

Een nieuwe Huawei smartphone, of beter gezegd phablet, zit er aan te komen. Er gingen al eerdere berichten rond over de Huawei Mate 8. Begin september kondigde Huawei de Mate S aan, een smartphone met eveneens een groot beeldscherm. De Huawei Mate 8 zal volgens de aankondiging op 26 november gepresenteerd worden.

Huawei Mate 8

Begin september kondigde Huawei de Huawei Mate S aan, deze smartphone kon gezien worden als de opvolger van de Huawei Ascend Mate 7. Toch wil Huawei de Huawei Mate 8 uit gaan brengen. Een aankondiging van de Chinese fabrikant geeft aan dat op 26 november 2015 de Mate 8 aangekondigd zal worden. Net als zijn voorganger zal de ook de Mate 8 voorzien zijn van een 6,0 inch display met Full-HD resolutie.

Huawei Mate 8 aankondiging

In de uitgelekte benchmarks van de vermoedelijke Huawei Mate 8 komen we meer te weten over de phablet van Huawei. Het toestel zou draaien op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Er is ook een 2.2 GHz octa-core processor aanwezig op de Mate 8. De camera zal mogelijk beschikken over 16 megapixel en de front-camera over 8 megapixel.

Huawei mate 8 benchmark

Volgens recente nieuwe informatie zou de Huawei Mate 8 in twee versies beschikbaar komen. Voor 520 dollar moet de versie met 3GB RAM-geheugen en 32GB opslagruimte beschikbaar komen. Voor 610 dollar zou volgens de berichten 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen verkrijgbaar worden. Op 26 november zullen we meer te weten komen over de nieuwe Huawei Mate 8.

Lees ook

Reageer op dit artikel