Huawei Mobile Cloud is nieuwe online opslagdienst van Huawei met 5GB gratis opslagruimte

Huawei komt met een eigen online opslagdienst; Huawei Mobile Cloud. Gebruikers krijgen 5GB aan opslagruimte gratis. Er wordt benadrukt dat de Chinese fabrikant gebruik maakt voor de dienst van servers die in de EU gestationeerd zijn. Huawei Mobile Cloud moet een alternatief zijn voor bijvoorbeeld Google Drive, OneDrive en Apple iCloud.

Huawei Mobile Cloud

Het opslaan van bestanden in de cloud wordt veel gedaan. Google Drive, Microsoft OneDrive en Apple iCloud zijn bekende namen op het gebied van online opslagruimte. Huawei heeft nu bekend gemaakt dat het komt met Huawei Mobile Cloud, waarvan in de komende dagen met de uitrol wordt begonnen. Naast data en foto’s kunnen ook smartphone instellingen en dergelijke worden opgeslagen.

Huawei Mobile Cloud

De bezitters van de Huawei P10, Huawei P10 Plus en Huawei P10 Lite zullen als eerst aan de beurt zijn. Daarbij zal de Huawei Nova 2 eind deze maand ook voorzien worden van een update die de cloud-dienst van Huawei toe zal voegen. Het is niet duidelijk of oudere toestellen ook toegang krijgen tot de opslagdienst van de Chinese fabrikant.

Huawei heeft ervoor gekozen dat gebruikers 5GB gratis aan opslagruimte krijgen en dat de dienst ook via een website benaderd kan worden. Zo kun je op meerdere apparaten bij je bestanden. Daarbij benadrukt Huawei dat alle data, foto’s en dergelijke opgeslagen worden op servers die in de EU staan. Servers in de Verenigde Staten en China zijn niet bij alle consumenten geliefd, omdat de privacy en versleuteling weleens onder het vergrootglas komt te liggen. Door servers in de EU te gebruiken wil Huawei gebruikers hiervan geruststellen.

De Huawei Mobile Cloud komt vanaf nu beschikbaar voor gebruikers in Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Finland en Polen. Andere markten worden in de toekomst verwacht, maar hierover is nog geen informatie gedeeld.

Lees ook

Reageer op dit artikel