Nieuwe Huawei Nova 3 te zien in officiële teaser: vier camera’s en een notch

Huawei werkt aan een nieuwe versie van de Huawei Nova. In een officiële teaser is de Huawei Nova 3 te zien, waarbij duidelijk wordt dat Huawei veel aandacht heeft geschonken aan het design van de smartphone.

Huawei Nova 3 in teaser

De eerste generatie Huawei Nova werd nog wel uitgebracht in ons land, we schreven er zelfs de Huawei Nova review over. De stijlvolle smartphone kreeg in ons land echter geen opvolger, en het is de vraag of Huawei ooit de Nova-serie nog in ons land uitbrengt. Laten we het hopen, want de verwachtingen van de Huawei Nova 3 zijn hoog.

De Chinese fabrikant heeft een teaser naar buiten gebracht waarin we de voor- en achterkant van de Huawei Nova 3 voor een deel te zien krijgen. Het toestel zal aan de voorzijde beschikken over dunne schermranden en een dual-front camera. Aan de achterzijde krijgt de smartphone een glazen design, zo lijkt het, met eveneens een dual-camera. We vinden achterop ook de vingerafdrukscanner.

Huawei Nova 3 teaser

Uit de teaser kunnen we opmaken dat we een 24 megapixel camera krijgen. Volgens eerder berichten krijgt het toestel aan de voorkant een 24MP + 2MP front-camera, en achterop een 16MP + 24MP. De batterijcapaciteit bedraagt 3650 mAh, er is een flink scherm; 6,3 inch met 2340 x 1080 pixels en 6GB RAM. Daarbij zou de opslagruimte 64/128GB bedragen en is er een octa-core processor.

We vermoeden dat de Huawei Nova 3 helaas geen release in Nederland zal kennen. Het toestel zou een te grote concurrent zijn voor de eigen modellen die in Nederland al verschenen zijn, denk aan de Huawei P20 Lite en de toestellen uit de andere series, zoals de Y7. De officiële aankondiging van de Huawei Nova 3 is op 18 juli, wellicht horen we dan wat meer over een mogelijke Europese release.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel