Huawei komt met de nieuwe Huawei Nova 5T naar Europa

Er zit weer een nieuwe smartphone aan te komen van Huawei. De Chinese fabrikant zal de Huawei Nova 5T uitbrengen in Europa. Het richt zich op de camera en ook op het design.

Huawei Nova 5T

Nadat in augustus in Maleisië de Huawei Nova 5T al werd aangekondigd, is het nu de beurt aan een Europese release. Huawei zal de Nova 5T dus uitbrengen in Europa, hoewel het op dit moment nog onbekend is of deze dan ook in Nederland verschijnt. De Nova 5T richt zich op degenen die waarde hechten aan het design van de smartphone en graag mooie foto’s wil maken. Hiervoor heeft de Huawei Nova 5T een quad-camera aan de achterkant; met 48MP hoofdsensor, 16MP groothoeklens en twee 2MP lenzen; één voor de diepte en één voor de macrofotografie.

Huawei Nova 5T

Verder wordt de Nova 5T geleverd met een 6,26 inch Full-HD+ beeldscherm, een Kirin 980 processor en 6GB aan werkgeheugen. Daarbij heeft de telefoon een opslagruimte van 128GB, een vingerafdrukscanner aan de zijkant en een USB-C poort. Voor het maken van selfies heeft de smartphone een 32 megapixel sensor. Huawei levert het toestel met Android 9 Pie, gewoon met Google-apps. De reden hiervan is dat de telefoon (eerder) al werd uitgebracht, waardoor het op tijd was voor de certificatie. Dit was bij de Mate 30 niet het geval.

De prijs voor de Europese markt zou uit moeten komen op 429 euro.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel