Huawei’s tijdelijke opheffing handelsverbod VS op losse schroeven

Het sleepende conflict tussen Huawei en overheden door de beschuldingen omtrent spionage lijken voorlopig geen einde te kennen. Huawei mocht tijdelijk weer handel drijven met de Verenigde Staten maar dat lijkt spoedig te eindigen.

Geen verlenging

De tijdelijke verlengingen die de Amerikaanse overheid uitgaf aan Huawei worden niet langer vernieuwd. Dat is een nieuwe stap in de soap rondom het Chinese Huawei. Op 19 november 2019 verloopt de huidige toestemming voor Huawei om handel te mogen drijven met Amerikaanse bedrijven.

Als het aan de Amerikaanse overheid ligt wordt deze termijn niet verlengd, dat laat Rob Strayer een overheidsofficial weten die zich bezig houdt met het cyber beleid. De VS bekijkt zelfs mogelijkheden om andere landen te straffen voor het gebruiken van Huawei hardware in hun netwerken.

Huawei aan de andere kant voelt wel degelijk de effecten van het verbod, de Mate 30-serie die eerder deze maand werd uitgegeven beschikt bijvoorbeeld niet over Google Play diensten. Zodra de ban actief wordt kan Huawei geen onderdelen meer krijgen van bijvoorbeeld Qualcomm of Intel.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel