Huawei: lichtere sancties voor drie maanden verlengd – dit betekent het

Huawei heeft een bewogen jaar achter de rug, en de strijd lijkt nog verder te gaan. Eigenlijk zou 19 augustus het definitief einde verhaal worden voor Huawei, met de Amerikaanse sancties, maar dat is nu van de baan.

Beter nieuws voor Huawei

Sinds 19 mei dit jaar staat Huawei op de zwarte lijst van de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven mogen dan geen zaken doen met een dergelijk bedrijf. De reden zou zijn dat Amerika het vermoeden heeft dat Huawei spioneert. Dit is echter nooit bewezen. Achterliggende reden; Amerika en China zitten in een handelsoorlog en Huawei lijkt daarmee een drukmiddel te zijn/worden.

Op 21 mei volgden lichtere sancties voor Huawei. Bedrijven uit Amerika konden vanaf dan een licentie aanvragen waardoor zij weer zaken mochten doen met het bedrijf. In de agenda van Huawei is en was de datum 19 augustus rood omcirkeld. Per die datum zou alles eindigen, als er geen akkoord bereikt zou zijn. Eind juni werden de toen huidige sancties opgeheven, maar bleef er nog het één en ander onduidelijk. Ook bleef de datum van 19 augustus staan.

Huawei P30 Pro review

Opgeschoven

Persbureau Reuters meldt nu dat deze datum met drie maanden is opgeschoven. Huawei heeft 90 dagen uitstel gekregen en de deadline ligt nu op 16 november. Bedrijven in de VS die zaken willen doen met Huawei (en Honor) moeten dus een licentie aanvragen.

De uitstel is belangrijk voor Huawei. Het bedrijf wil meer nieuwe smartphones uitbrengen, waarbij we onder andere de Mate 30-serie verwachten. Tevens nadert langzaamaan de kerstperiode, welke belangrijk is voor fabrikanten, en ook zet het merk nu vol in op EMUI 10.

Hoe het allemaal precies in de praktijk gaat uitpakken is natuurlijk wat onzeker. In ieder geval lijkt het erop dat de situatie weer voor drie maanden veilig is. Huawei benadrukte eerder al dat wat er ook gebeurt, gebruikers van hun smartphones gewoon de Android-beveiligingsupdates kunnen verwachten, en dat zij toegang houden tot de Google-diensten.

Concreet betekent het nu dat bedrijven gewoon nog een licentie aan kunnen vragen om zaken te doen met Huawei.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 485,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel