Huawei werkt aan eigen kaartendienst: alternatief voor Google Maps

Huawei heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een eigen kaartendienst. Met de eigen dienst, die doorgaat onder de naam Huawei Map Kit, moet er een alternatief zijn voor Google Maps.

Huawei Map Kit

Om minder afhankelijk te zijn van Google na het Amerikaanse verbod, heeft Huawei nieuwe stappen gezet. De fabrikant heeft bevestigd dat het werkt aan een eigen kaartendienst, als alternatief voor Google Maps. Vorige week presenteerde de Chinese fabrikant al haar eigen besturingssysteem waar het mogelijk op terug kan vallen; HarmonyOS.

Huawei Map Kit moet een eigen kaartendienst worden van de fabrikant, maar is -nog- niet direct voor consumenten beschikbaar. Voorlopig is er alleen een API waarmee externe ontwikkelaars aan de slag kunnen om bijvoorbeeld navigatie-software te maken. Op dit moment kan Map Kit van 150 landen en regio’s van over de hele wereld gegevens verzamelen en werken hier de telecombasisstations aan mee om zo een goede dekking te krijgen.

De dienst van Huawei biedt nog meer opties; zo is er realtime verkeersinformatie, zijn er kaarten met augmented reality en ondersteunt het rijstrookaanduiding voor auto’s. Deze informatie is afkomstig van Richard Yu, CEO van de consumentenafdeling van Huawei. Ook moet Map Kit beschikbaar gesteld worden in 40 talen. Daarbij melden bronnen dat het Russische Yandex en Booking Holdings (uit de Verenigde Staten) al belangstelling hebben getoond. Mogelijk wordt er meer informatie in oktober gedeeld.

Onduidelijk is of Huawei de dienst ook direct meelevert op haar nieuwe toestellen. Gebruik je graag Google Maps, dan is er voorlopig niks te vrezen. Er is namelijk niet gezegd dat Google Maps vervangen wordt door de dienst van Huawei. Daarbij blijft Maps beschikbaar in de Google Play Store.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel