Huawei Nova ontvangt Android 7.0 Nougat en EMUI 5.0 update in Nederland

Huawei is in Nederland gestart met het uitrollen van een nieuwe update naar de Huawei Nova. Het gaat om de update naar Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0. Voor diverse toestellen was de update al gestart, maar voor de Nova liet de software-update nog even op zich wachten. Tot nu.

Huawei Nova: Android 7.0 Nougat

Gebruikers van de Huawei Nova kunnen vanaf nu een update verwachten voor hun smartphone. In Nederland is het bedrijf begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat met de nieuwe EMUI 5.0 skin. Bezitters melden aan DroidApp dat het toestel een stuk sneller lijkt te zijn en dat de vernieuwde notificaties in Nougat het overzichtelijker maken.

Huawei Nova Android 7.0 Nougat

De update naar Android Nougat brengt ook de mogelijkheid tot het inschakelen van de app-drawer op de Huawei Nova, ofwel een apart menu met apps. Voorheen werden widgets en snelkoppelingen naar applicaties op nieuwe homescreens gezet. Huawei heeft de Nova verder voorzien van de optie Oogcomfort die de blauwe kleurtemperatuur filtert zodat dit beter is voor je ogen, met name als je bijvoorbeeld in bed ligt.

Vanaf nu kun je ook gebruik maken van de split-screen modus waarbij het scherm in tweeën wordt gedeeld en zijn er vele andere verbeteringen doorgevoerd. De update voor de Huawei Nova wordt OTA, dus via het toestel, uitgerold.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel