Huawei geeft kijkje in oplaadgedrag met interessant onderzoek: welk type ben jij?

Huawei heeft in Europa onderzoek gedaan naar hoe we onze smartphone opladen. Hoe gebruiken we onze powerbank en waar laden we ons toestel op? Vooral Portugezen laden ‘gretig’ hun toestel op.

Oplaadgedrag in Europa

Huawei heeft in zeven Europese landen onderzoek gedaan naar het oplaadgedrag in Europa. De fabrikant heeft hiervoor meer dan 10.000 mensen ondervraagd. Er zijn drie types als we kijken naar het oplaadpatroon; boosters, leners en batterijbespaarders.

Bijna de helft van de Europeanen vallen onder de categorie ‘boosters’. Zodra de mogelijkheid er is, wordt de telefoon aan de lader gelegd. 27 procent van de zogenoemde ‘boosters’ laden smartphones twee keer of meer per dag op. De meeste ‘boosters’ zouden zich in Portugal bevinden. 56 procent van de Portugezen verlaat het huis niet zonder powerbank of oplader.

De batterijbespaarders kunnen gezien worden als de marathonlopers onder de batterijgebruikers. De batterij moet zolang mogelijk meegaan. Apps worden direct afgesloten en de telefoon staat vaak op de vliegtuigmodus. 72 procent zou het nog wel redden met een lege batterij. Circa 59 procent laadt de telefoon slechts één keer per dag op. Vooral Belgen zouden niet onder deze groep vallen, Britten daarentegen wel. 39 procent van de Britten valt onder het type ‘batterijbespaarder’.

Een lener is iemand die vaak met een (bijna) lege batterij zit, en vervolgens bij vrienden of collega’s een oplader leent. 28 procent van de leners legt de telefoon drie keer of vaker per dag aan het stroomnet. Als de nood hoog is, dan is 10 procent van deze groep ook bereid om te betalen om hun telefoon even te leren, bij de andere groepen is dit 3 procent.

Onze zuiderburen kloppen het vaakst aan bij een ander om een oplader te lenen; 25 procent. Dit ligt 7 procent hoger dan het gemiddelde in Europa.

Huawei onderzoek batterij

Conclusie

Uit het onderzoek van Huawei blijkt dat we in Europa ons massaal ergeren aan smartphones met een beperkte accuduur. 57 procent vindt het belangrijk om bereikbaar te zijn in geval van nood. Volgens het onderzoek zou 85% van de Europeanen een smartphone willen, die langer dan 24 uur mee kan.

Huawei zelf heeft de eerste stappen al gezet, waaronder met de Huawei P20 Pro, die voorzien is van een 4000 mAh accu. Onze bevindingen met de smartphone kun je lezen in onze Huawei P20 Pro review.

Onder welk type val jij? Batterijbespaarder, booster of lener?

Leestip: Dit zijn de beste tips voor de levensduur van je smartphone accu

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel