Huawei P10 (Plus) gebruikers maken melding van langzamer geheugen

In de loop van deze week is duidelijk geworden dat Huawei verschillende soorten werk- en opslaggeheugen gebruikt voor de Huawei P10 en de P10 Plus. De baas van de Chinese fabrikant heeft nu gezegd dat dit komt door leveringsproblemen. Echter is er wel verschil in de praktijk in de snelheid.

Huawei P10 met langzamer geheugen

Huawei heeft er voor gekozen om in sommige toestellen van de P10 en P10 Plus het oudere eMMC 5.1 opslaggeheugen te plaatsen. Dit is in plaats van het veel snellere UFS 2.0 of UFS 2.1. Huawei heeft inmiddels toegegeven dat door leveringsproblemen van de snellere geheugen chips het heeft gekozen om het oudere eMMC 5.1 in toestellen te plaatsen.

Huawei P10 geheugen snelheid

Verschil in snelheid

Op YouTube is een filmpje verschenen waaruit blijkt dat er nogal een verschil zit in snelheid tussen de verschillende chips. Zou is UFS 2.1 wel twee keer zo snel als het oudere eMMC 5.1.

Het vervelende is, is dat het niet bekend is waar of wanneer de toestellen met eMMC 5.1 zijn geleverd. Het lijkt erop dat de verschillende toestellen willekeurig zijn verspreid. Heb je zelf een P10 en wil je kijken welk type geheugen je hebt, dan kan je, zoals in het filmpje, het geheugen testen met Androbench 5.0.

Grofweg kun je zeggen dat wanneer je een snelheid haalt van boven de 700 Mbps je UFS 2.1 hebt, wanneer je een snelheid haalt van ongeveer 500 Mbps kun je stellen dat je UFS 2.0 hebt en wanneer je geheugen langzamer is dan 300 Mbps, dan heb je helaas een toestel met het oude eMMC 5.1. Het is op dit moment helaas nog niet bekend of Huawei hier actie op gaat ondernemen.

Huawei P10

Screenprotector

Verder melden gebruikers dat het toestel zonder screenprotector enorm gevoelig is voor vingerafdrukken. Standaard wordt het toestel geleverd met screenprotector. In onze Huawei P10 review schreven we al dat Huawei afraadt het schermfolie te verwijderen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een andere soort coating die zorgt dat de aanraking van het scherm goed geregistreerd wordt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel