Huawei P20 Lite krijgt Android 9 Pie update vanaf medio april

Huawei zal over een maand of twee starten met het uitrollen van een belangrijke update voor de Huawei P20 Lite. De smartphonefabrikant zou de update naar Android 9 Pie voor die telefoon willen uitrollen. Dit blijkt uit nieuwe informatie.

Huawei P20 Lite krijgt Pie

De Huawei P20 Lite krijgt definitief de update naar Android 9 Pie. In een benchmark is het toestel met de nieuwe Android-versie al gespot, en er is ook een statement afgegeven. De fabrikant heeft ook het volgende statement afgegeven omtrent de update voor het goedkoopste toestel uit de P20-serie;

We would like to inform you that our software team has confirmed the compatibility of your device (Huawei P20 Lite) with EMUI 9.0/Android Pie which is under development for optimizing the software according to device specifications and will be releasing it in batches tentatively by mid of Apr’19 along with most awaited feature NVC (Native Video Calling) which is also referred as “ViLTE”.

Huawei P20 Lite video

De uitrol zal dus in april 2019 starten voor de Huawei P20 Lite. Echter kan het vervolgens even duren voordat de smartphone in elk land van de nieuwe versie wordt voorzien. Samen met de Android Pie update zal ook de nieuwe EMUI 9 skin toegevoegd worden. Als er meer bekend is, lees je dat natuurlijk op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel