Huawei Mate 20 Lite: beta-test van Android 9 Pie begint

Opnieuw is er goed nieuws voor de bezitters van een Huawei-smartphone. Voor de Huawei Mate 20 Lite is de Chinese fabrikant gestart met het uitrollen van een beta-update, de update naar Android 9 Pie.

Huawei Mate 20 Lite: beta van Pie

Huawei heeft een beta vrijgegeven van de Android Pie update voor de Huawei Mate 20 Lite. Het toestel zal later de definitieve update naar Android 9 Pie krijgen, maar eerst is het de beurt aan een beta-versie. Enkele weken geleden werd de update al als beta-versie uitgebracht in China, nu is deze beschikbaar in Duitsland. Mogelijk is hij ook beschikbaar in Nederland, maar dat kunnen we nu niet verifiëren.

Huawei Mate 20 Lite Android Pie beta

Je kunt de update verkrijgen via de beta-app van Huawei. Deze kun je downloaden van de website van Huawei. Hiervoor log je in met je Huawei ID, naar de optie ‘Persoonlijk’ en ‘Over Ons’ gaan. Daar kun je handmatig zoeken naar de update en deelnemen aan het project. Uit de project-details wordt duidelijk dat het project loopt tot 28 februari 2019. Wanneer de definitieve update verschijnt is niet bekend.

De update naar Android 9 Pie brengt verschillende functies naar het Android-toestel. De smartphone wordt ook voorzien van EMUI 9. Onderdelen hiervan zijn verbeterde notificaties, het Android Dashboard waar je kunt zien hoe vaak je je toestel gebruikt, verbeterde multitasking en nog veel meer. We hebben alle functies voor je genoemd in het artikel met nieuwe functies in Android Pie.

Wil jij een Mate 20 Lite winnen? Doe dan mee met onze DroidApp Fotowedstrijd!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel