Huawei P30 Pro: foto’s tonen toestel met quad-camera en optische zoom

Huawei werkt aan een opvolger voor de succesvolle P20-serie. Het gaat om de Huawei P30-serie waarvan inmiddels de foto’s zijn opgedoken van de vermoedelijke Huawei P30. We zien verschillende interessante details.

Huawei P30 Pro in beeld

De Huawei P30 Pro is volgens de berichten op foto’s opgedoken. De smartphone zal de huidige P20 Pro opvolgen. Een smartphone die we ook al hebben bekroond in ons overzicht met beste smartphone van 2018. De Huawei P30 Pro zal aan de buitenkant veel gelijkenissen vertonen met de P20 Pro, maar toch zijn er een reeks interessante verschillen.

We zien wederom de Huawei in gradiënt-kleuren. We zien een quad-camera, ofwel vier sensoren voor het maken van foto’s. De Huawei Mate 20 Pro verscheen met drie camera’s, maar dan in vierkante opstelling. Bij de Huawei P30 Pro lijkt dit in de bekende verticale opstelling gepositioneerd te worden.

Huawei P30 Pro render

Naar verluidt zou de telefoon beschikken over een 40 megapixel sensor en kunnen de camera’s gebruikt worden voor telephoto, monochroom en 3D. De berichten spreken verder over 10x optische zoom, een innovatie die ook Oppo omarmt heeft en hiermee een toestel uit wil brengen in het tweede kwartaal van 2019.

Aan de voorzijde vallen de dunne schermranden op, vooral onder aan het scherm. Waar bij de huidige P20-serie nog de vingerafdrukscanner is te vinden, zal deze bij de P30 Pro in het scherm geplaatst worden. De bredere notch aan de bovenkant is vervangen door een druppel-notch waarin ruimte is gelaten voor de front-camera. Qua specificaties is nog maar weinig losgelaten. Er wordt gesproken over een Kirin 980 processor, de high-end SoC van Huawei. Zodra er meer bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Huawei P20 Pro - P30 Pro

Een concept

Een enthousiaste concept-maker is ook aan de slag gegaan met een video van de P30 Pro. Volgens hem zou het toestel er wel eens uit komen te zien zoals in onderstaande video.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel