Huawei P9 krijgt B393-update met verbeteringen in camera en galerij

De Huawei P9 is inmiddels zo’n twee jaar op de markt. Nadat het toch wel enige tijd stil bleef rondom updates voor het toestel, is er nu nieuws te melden over een camera-update. Deze verbetert de prestaties op verschillende manieren.

Huawei P9: camera-update

De gebruikers van de Huawei P9 kunnen in de komende tijd een update verwachten voor hun P9-toestel. Voor de smartphone wordt door de Chinese fabrikant de B393 update uitgerold, voluit EVA-L19C185B393. Deze update zorgt ervoor dat de camera-app op verschillende manieren verbeterd wordt.

Het wordt mogelijk om zogenoemde ‘Moving Picture’ foto’s te schieten. We zagen deze functie al bij de nieuwere toestellen. Met Moving Picture wordt het moment net voor en net na het maken van de foto ook vastgelegd. Zo hoef je nooit meer een moment te missen! Tevens zijn er optimalisaties doorgevoerd voor de front-camera voor het maken van selfies.

Huawei P9 B393 update

De galerij-app wordt ook voorzien van verbeteringen. Je kunt de zoekopdracht nu nog beter gebruiken doordat je kunt zoeken naar datum, locatie of albumnaam. Tevens kun je snel meerdere afbeeldingen en video’s selecteren om toe te voegen aan een moment.

De spiegel-app zal ook bijgewerkt worden met verbeteringen, zo laat Huawei weten. De Huawei P9 zal ook een nieuwe instelling toevoegen. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om automatisch nieuwe updates te installeren tussen 02:00 uur en 04:00 uur ’s nachts, als deze niet in gebruik is.

Huawei rolt de B393-update gefaseerd uit en dit gebeurt wereldwijd. Het kan hierdoor nog wel dagen of weken duren voordat de update beschikbaar is voor jouw toestel. Zodra dit het geval is, ontvang je hiervan een melding op je telefoon. Zover bekend komt de update alleen voor de P9 zelf, en niet de P9 Lite.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel