Huawei Watch 2 sportieve smartwatch met Android Wear 2.0 aangekondigd

Huawei heeft op het MWC in Barcelona een nieuwe smartwatch gelanceerd met de naam Huawei Watch 2. De Huawei Watch 2 is een sportief uitziend horloge met een flink aantal nieuwe features zoals 4G connectiviteit en Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2

De Huawei Watch 2 is een nieuw sportief uitziende smartwatch uit handen van Huawei. Hoewel Huawei het ontwerp van het horloge heeft gebaseerd op haar eerste Huawei Watch zijn er toch een aantal nieuwigheden. Zo zijn er twee varianten waarvan één met 4G verbinding kan maken en één die werkt via een Bluetooth verbinding met je smartphone.

Huawei Watch 2

Het horloge heeft ondersteuning voor GPS en kan je hartslag constant in de gaten houden. Om je sportief te kunnen ondersteunen is een sport assistent beschikbaar op de Huawei Watch 2. Het ronde horloge heeft een schermdiameter van 1,2 inch en weegt ongeveer 58 gram. Daarnaast beschikt de smartwatch over Android Wear 2.0. Het horloge is voorzien van een rubberen bandje, alleen de Huawei Watch 2 Classic beschikt over een lederen horlogebandje.

In haar specificaties claimt Huawei dat het horloge circa 40 uur op een acculading kan draaien. Verder is het horloge IP68 gecertificeerd wat betekend dat het horloge stof en waterresistent is. Vanaf wanneer de Huawei Watch 2 beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, wel weten we dat het horloge 329 euro gaat kosten. De 4G-variant krijgt een prijskaartje van 349 euro.

Lees ook

Reageer op dit artikel