iMessage komt naar Android in 2017, maar niet van Apple

Een ontwikkelaar zegt te werken aan een iMessage applicatie voor Android waarmee gebruikers met de gelijknamige dienst van Apple kunnen chatten. Het is niet de eerste keer dat er voor Android een dergelijke app wordt ontwikkeld. Een eerdere versie van iMessage was erg dubieus.

iMessage voor Android, maar niet van Apple

Op Reddit schrijft de ontwikkelaar moomanjohnny dat hij een werkende iMessage client heeft ontwikkeld voor Android. Basis functies zijn al werkend zoals groepschats, animaties en het sturen van foto’s en video’s. Ook iOS 10-animaties en dat anderen bezig zijn met typen is in de app verwerkt.

iOS of OSX

Om te kunnen chatten via de dienst is wel een koppeling met een Mac of iPhone nodig. Op een Mac of iPhone moet een server draaien die de berichten kan uitwisselen tussen het iMessage netwerk en je Android toestel. Wanneer je hiervoor een iOS-device wilt gebruiken, dient deze voorzien te zijn van een jailbreak.

Test

De ontwikkelaar heeft een Google Docs formulier opengesteld waarop geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Uit alle aanmeldingen worden door de ontwikkelaar 25 mensen gekozen die de app kunnen gaan testen. Het plan zou zijn om de applicatie in de lente van 2017 uit te brengen.

Vraagtekens

Eerder verscheen er ook al een niet door Apple uitgebrachte variant van iMessage. Deze werd een aantal dagen na release verwijderd uit de Play Store omdat deze toegang kon krijgen tot het Apple ID, login-gegevens en het synchroniseerde met Chinese servers. Hierdoor werden er vraagtekens gezet bij de applicatie.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel