‘Apple kondigt maandag iMessage voor Android aan’

Apple zou haar berichten-app iMessage beschikbaar maken voor Android, zo melden bronnen. De aankondiging staat volgens de berichten gepland voor aanstaande maandag tijdens de WWDC 2016 keynote van Apple. Apple bracht eerder al een applicatie uit die het voor Android-bezitters makkelijker moest maken om over te stappen naar de Apple iPhone. Ook de muziekdienst Apple Music heeft een eigen Android-app.

iMessage voor Android

Volgens de laatste berichten zou Apple komende maandag iMessage voor Android aankondigen. iMessage is de berichten-app van Apple en is al lange tijd te vinden op Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en in OS X (MacBook en iMac). iMessage is op dit moment een vrij gesloten service en kan alleen op Apple apparaten gebruikt worden. Om meer mensen iMessage te laten gebruiken zou Apple de app ook voor andere platformen uit willen brengen. De berichten zouden afkomstig zijn van een bron die dicht bij de ontwikkeling van iMessage zou staan.

iMessage

Voor Android heeft Apple eerder al een paar applicaties uitgebracht. Zo is Apple Music voor Android beschikbaar en kunnen met de app Move to iOS gegevens worden overgezet van een Android-toestel naar een Apple iPhone. Of iMessage inderdaad naar Android komt, moeten we nog even afwachten. Tijdens de WWDC 2016 keynote, aanstaande maandag, zou volgens de bron het nieuws officieel naar buiten worden gebracht.

Bekijk ook: Zelfs Apple-fans houden van Android, eh… iOS9 (video)

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel