Apple iPhone 6s en de zeven niet echt vernieuwende functies

Het is je misschien niet ontgaan, gisteren heeft Apple twee nieuwe iPhones aangekondigd en de daarbij behorende nieuwe features. Dit zijn zeven nieuwe functies waar je Apple vrienden de komende dagen over zullen opscheppen maar je als Android gebruiker allang kent.

Zeven functies, maar niet echt nieuw

Apple is al een aantal jaar niet meer zo innoverend als dat het was, de introductie van de iPhone 6S is daar geen uitzondering op. Het bedrijf maakte eerder dit jaar al bekend dat het kampt met tegenvallende iPad verkopen, als reactie heeft het bedrijf hierop de iPad Pro geïntroduceerd. Wel is de iPhone 6s het eerste toestel wat een functioneel goed werkende force-touch lijkt te hebben, helaas voor Huawei.

Als Android gebruiker zul je waarschijnlijk tijdens de presentatie van het nieuwe toestel een aantal zaken opgevallen zijn. Ook Sascha Pallenberg van Mobilegeeks uitte stevige kritiek op Apple en noemde de keynote: “de grote copycat show”. Er valt natuurlijk ook wat positiefs te zeggen over hoe Apple de functies vervolgens uitwerkt in haar besturingssysteem. Van de volgende zeven functies kunnen je Apple vrienden nu ook genieten!iphone 6s

1. 2GB werkgeheugen

De nieuwe iPhone 6S heeft 2GB werkgeheugen aan boord en dat is het dubbele van wat haar voorganger had. Meer geheugen betekent dat je meer applicaties kunt uitvoeren en sneller kunt multitasken. Het eerste Android toestel met 2GB werkgeheugen werd in 2012 uitgebracht en was de LG Optimus 2 LTE. Is het Android OS zo gek op geheugen of is iOS gewoon zuinig dat het nu pas 2GB nodig heeft?

2. Dual-core? Quad-core?

Android smartphones beschikken tegenwoordig over minimaal dual-core maar ook quad-core smartphones zijn breed verkrijgbaar. Ook zijn er al toestellen die over acht rekenkernen beschikken. De iPhone 6s bevat een dual-core A9 processor. Dual-core processors zijn al sinds maart 2011 te vinden in het Android landschap, de LG P990 Optimus 2x Speed was het eerste toestel met een dergelijke processor.

3, 4 en 5. De camera is nog beter!

Apple heeft haar iPhone 6s uitgerust met een betere camera met een resolutie van wel 12 megapixel. Ook maakt de camera gebruik van “Deep Trench Isolation” wat voor ruisreductie moet zorgen. Deze technologie is al in Samsung telefoons te vinden onder een andere naam, namelijk ISOCELL. Natuurlijk zullen er tussen beide technologieën wel meetbare verschillen zitten, maar echt nieuw is het niet. Ook kan je met de camera van de iPhone 6s nu 4K-video schieten, iets wat de Sony Xperia Z2 ook al kon. Toegegeven dat de smartphonecamera’s er sindsdien flink op vooruit zijn gegaan.iphone camera

6. Flitser aan de voorzijde

De iPhone 6s heeft een flitser aan de voorzijde, tenminste, als je het flitsen van het display telt als flitser. Dat is handig bij het nemen van een selfie in een donkere situatie. Een flitser aan de voorzijde is niet nieuw maar wel in diverse Android smartphones terug te vinden.

7. Hey Siri… eh Ok, Google!

De iPhone 6s en 6s Plus beschikt over een nieuwe functie “Hey Siri”, wat volgens hetzelfde principe als “Ok, Google” werkt. Na het aanspreken van je iPhone kun je deze een commando geven om een handeling te verrichten.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren om voor een bepaald toestel te kiezen, of je nu Apple gebruiker of Android gebruiker bent. Maar Apple-fans laat je de volgende keer niet zo voor gek zetten. Veel plezier met de nieuwe iPhone en iOS9! Wat vind jij van de nieuwe iPhone of welke functie moet Android uit iOS overnemen? Laat het weten via de comments!

Bron: Androidmag, Apple

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel