Infographic: welke chat-app is in welk land het populairste?

Als je denkt aan een chat-app is de kans zeer groot dat je direct aan WhatsApp denkt. De concurrentie is echter hevig en er zijn tal van alternatieve applicaties waarmee je elkaar een bericht kunt sturen. Denk aan Facebook Messenger, Telegram of Viber. Welke applicatie is in welke landen het meest geliefd? Dat is nu onderzocht.

Chat-apps in de wereld

In de wereld worden tal van verschillende chat-applicaties gebruikt. WhatsApp is in ons land het meest populair, maar de inwoners van België gebruiken liever Facebook Messenger. Ook in de landen om ons heen zijn WhatsApp en Facebook Messenger het populairst, zo blijkt uit onderzoek van SimilarWeb die alle cijfers in kaart heeft gebracht.

chat-apps wereld

Op de derde plaats van meest gebruikte chat-app staat Viber. Daarna vinden we Line, WeChat en op de zesde plaats staat Telegram. ChatOn van Samsung en BBM van BlackBerry sluiten de top 11 af. Opvallend is dat Google Hangouts niet voorkomt in het overzicht. In 109 landen is WhatsApp het meest populair, gevolgd door Facebook Messenger die het meest populair is in 49 landen.

chat-apps wereld

Hier op de redactie gebruiken we het meest Telegram en WhatsApp. Welke chat-applicatie gebruik jij het meest?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel