ING introduceert betalen via QR-code op smartphone

Klanten van de ING kunnen vanaf vandaag betalen via een QR-code op hun smartphone. ING is de eerste bank in Nederland die het betalen via een dergelijke manier mogelijk maakt. Eerder konden klanten van de bank al betalen via stembediening en gebruik maken van vingerafdrukherkenning.

Betalen met QR-code

ING heeft wederom haar bankieren-app voorzien van een nieuwe manier om te betalen. Een zogeheten QR-code kan worden gebruikt voor het snel overmaken van een bedrag. Hoe dat precies werkt vertelt Jeroen Losekoot, Manager Marketing Internet en Mobiel bij ING.

“De klant maakt zelf in de Mobiel Bankieren app een betaalverzoek aan op zijn smartphone. De app genereert vervolgens een QR-code. De betalende partij scant vervolgens de QR-code in de Mobiel Bankieren app op zijn smartphone en bevestigt daarna de betaling met zijn mobiele pincode. Met deze toepassing maakt ING onderlinge betalingen met de Mobiel Bankieren App nog sneller en makkelijker.”

Niet alleen consumenten kunnen gebruik maken van de QR-codes, ook zakelijke klanten van de bank kunnen deze nieuwe betaalmethode gebruiken. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een glazenwasser die via een QR-code betaald kan worden zonder dat daar nog contant geld aan te pas komt. Doordat de QR-code SEPA compatible is kunnen ook andere banken deze betalingsmethode implementeren in hun app.

ING QR-code

De ING Bankieren applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Je dient wel een bankrekening bij de ING te hebben om van deze app gebruik te kunnen maken.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel