Instagram personaliseert Verkennen-pagina met relevante foto’s

Instagram gaat het tab ‘explore’ in de applicatie personaliseren met relevante foto’s en video’s. Het explore-tab stond tot dusver vooral vol met foto’s die door veel mensen geliked werden of om een andere reden populair zijn. Dat gaat nu veranderen, zo meldt Instagram.

Instagram gaat de Verkennen-pagina op de schop gooien. De explore-pagina in de foto-applicatie zal niet langer meer een waslijst zijn met foto’s met een oranje zonsondergang met honderden likes, of een vrouw die voor de spiegel een selfie schiet met duizenden likes. Instagram gaat de Verkennen pagina aanpassen aan de stijl van de gebruiker.

instagram explore verkennen

Instagram mede-oprichter Mike Krieger meldt in een post op Facebook dat het de explore-functie in Instagram een persoonlijk tintje gaat geven. De foto’s en video’s die getoond zullen gaan worden, worden afgestemd op de gebruiker. Foto’s worden samengesteld door onder meer de foto’s die vrienden leuk vinden en wordt afgewisseld met de mensen die je volgt. Als je (veel) personen volgt die graag hun hond op Instagram plaatsen, zal in Verkennen op den duur ook regelmatig een hondenfoto voorbij komen.

Volg je veel mensen die in de omgeving wonen? Dan kan het zomaar zijn dat je bezienswaardigheden uit de buurt, terugvindt in het explore-tab in de Instagram applicatie. De nieuwe verkennen-pagina zal bestaan uit een selectie van ongeveer 12 foto’s. Doordat de foto’s naar de smaak van de gebruiker worden gezet, is de verwachting dat gebruikers op deze manier ook snel personen zullen gaan volgen met een zelfde passie voor dingen.

Instagram is al begonnen met de uitrol van de vernieuwde Verkennen-pagina. Ikzelf heb hem al, ik kom nu bij Verkennen aanzienlijk meer foto’s tegen die bijvoorbeeld in Berlijn geschoten zijn, of foto’s van een zonsondergang. Om de vernieuwde Verkennen-pagina ook te krijgen hoef je zelf niks te doen, het wordt zonder benodigde update bijgewerkt.

Lees ook

Reageer op dit artikel