Kik messenger gaat sociaal: deel je interesses via hashtags

In de nieuwe update van de messenger-app Kik zijn hashtags toegevoegd. Met de hashtags wordt Kik een stuk socialer en kunnen er groepen gestart worden om zo met mensen met dezelfde interesse te kletsen.

Wanneer iemand in Kik een hashtag verstuurd, is het mogelijk om direct een groepsgesprek te starten. Een groepsgesprek kan zowel met je eigen vrienden, als openbaar gedaan worden. Op deze manier kan je ook met anderen Kik-gebruikers over de hele wereld je interesses en kennis delen.

kik_group

Je kan er voor kiezen om een hashtag te kiezen die snel gevonden kan worden, zodat andere mensen hem ook snel vinden. Wil je liever minder snel gevonden worden, dan kies je een minder eenvoudige hashtag. Degene die de groep aanmaakt krijgt zogenoemde admin-tools. Hiermee kunnen ongewenste gebruikers uit de groep gegooid worden.


De werking van hashtags in Kik. (bron: Kik)

De update voor Kik maakt het mogelijk om maximaal 50 gebruikers in een groep te hebben. Dat is weinig vergeleken met Telegram, waar 200 mensen in een groep kunnen zitten.

Kik rolt de update vanaf nu uit voor zowel Apple iOS als voor Google Android. Kik kan gratis gedownload uit de Play Store via onderstaande button. Gebruik jij de chat-app Kik?

Kik — Messaging & Chat App
Kik — Messaging & Chat App
Ontwikkelaar: MediaLab AI - Kik
Prijs: Gratis+

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel