Telegram: “WhatsApp komt met webversie”

Volgens de oprichter van Telegram, Pavel Durov, is WhatsApp bezig met een webversie van de populaire berichtendienst. Zelf biedt Telegram al langere tijd een webversie en biedt daarnaast ook desktop-cliënts. Dit alles blijkt uit een uitgebreid interview met de oprichter van Telegram.

Telegram-oprichter Pavel Durov heeft in een interview met de website Techcrunch aangegeven dat hij vermoed dat WhatsApp bezig is met een webversie van de gelijknamige chat-applicatie. De reden dat Durov dit vermoed, is omdat WhatsApp heeft geprobeerd de web-ontwikkelaar van Telegram in te huren.

Functiestelegram material design

WhatsApp is momenteel enkel te gebruiken op èèn toestel tegelijk, terwijl Telegram op vrijwel alle denkbare platformen (inclusief browser) is te gebruiken. Telegram-ontwikkelaar Durov geeft verder aan dat hij eerder nieuwe functies uitrolt dan WhatsApp doet. Hiermee bedoeld hij onder andere de end-to-end encryptie, het ondersteunen van grote groepen in de groepchats en een functie die vergelijkbaar is met de blauwe vinkjes.

Populariteit Telegram

In het exclusieve interview met Telegram, vertelde Pavel Durov verder dat Telegram vooral populair is in Europa in de landen Spanje, Italië, Duitsland en ons eigen land; Nederland. Telegram is verder populair in Brazilië, Mexico, Guatemala, Latijns-Amerika, India, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Iran, Irak en Oezbekistan en in Azië. De dienst telt dagelijks 23 miljoen gebruikers.

Eergisteren maakte Telegram bekend dat het 50 miljoen actieve gebruikers op maandbasis heeft en dat het elke dag 1 miljard berichten verwerkt. Nog meer cijfers lees je in het bericht van maandag. Telegram rolde onlangs een update uit waarbij het Material Design toevoegde aan de app.

Telegram zag enorme pieken in het aantal gebruikers nadat Facebook de chat-app WhatsApp overnam. Ook de blauwe vinkjes in WhatsApp zorgde voor een massale toestroom naar Telegram.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel