Komt Huawei in november met de Nexus 7 (2016) tablet?

Een nieuwe Nexus-tablet zouden we volgens recente berichten in november kunnen verwachten. Volgens verschillende bronnen zou Huawei deze keer de Nexus 7 (2016) mogen maken. Eerder werd de Nexus 7 uit 2012 en 2013 door Asus geproduceerd. De Huawei Nexus 7 (2016) zou van een NVIDIA processor worden voorzien.

Nexus 7 (2016)

Op 24 november, wanneer in de Verenigde Staten Thanksgiving wordt gevierd, zou volgens berichten de Nexus 7 (2016) aangekondigd worden. Het zou de derde tablet zijn in de Nexus 7-reeks. De Nexus 7 uit 2012 en 2013 kwamen uit de fabriek van Asus, de versie van dit jaar zou volgens bronnen door Huawei geproduceerd worden. Wanneer dit gerucht klopt, is het de tweede keer dat Huawei een Nexus-apparaat mag maken. Huawei mocht eerder al de Nexus 6P produceren.

Nexus 7 header

De bronnen, die anoniem willen blijven, melden aan The Financial Express dat de tablet -uiteraard- op Android 7.0 Nougat zal draaien. Tevens wordt gesuggereerd dat de tablet een processor meekrijgt van NVIDIA, er 4GB aan RAM-geheugen aanwezig zal zijn en 128GB interne opslagruimte. Een prijs zou ook al bekend zijn en zou liggen op 260 dollar.

Het is niet bekend in hoeverre de berichten over de nieuwe Nexus 7 kloppen. Eerder lieten Google en Asus al doorschemeren dat de kans op een nieuwe tablet niet al te groot zal zijn, omdat de tablet-verkoop terug zou lopen. We houden dus nog een slag om de arm.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel