KPN ‘geeft’ klanten gratis NFC simkaart

Telecomprovider KPN geeft klanten gratis de mogelijkheid om hun huidige simkaart om te wisselen voor een NFC simkaart. Deze simkaart is klaar voor de toekomst en voorzien van verschillende interessante technieken. Wat is nou het voordeel van een NFC-simkaart?

KPN NFC-simkaart

KPN heeft de NFC-simkaart geïntroduceerd. Klanten van de provider kunnen de simkaart kosteloos bestellen en deze de huidige simkaart laten vervangen. In bankpassen en in de ov-chipkaart wordt NFC al toegepast en nu zien we het ook terug in de simkaart. Doordat de simkaart is voorzien van NFC-techniek wordt er geen extra data of batterij verbruikt.

De NFC-simkaart zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst. Het contactloos betalen of inchecken bij het openbaar vervoer behoort ook tot de mogelijkheden. In de toekomst zou het zelfs mogelijk kunnen zijn om je ID-kaart met een NFC-simkaart te vervangen of toegang te krijgen tot je bedrijfspand.

Bij elk nieuw KPN-abonnement zal de NFC-simkaart geleverd worden. Als je de NFC-simkaart ook wilt gebruiken dient je smartphone te beschikken over Android, Windows Phone of BlackBerry 10. Tevens dient de smartphone te beschikken over NFC en ook een applicatie van de aanbieder die een contactloze dienst via NFC levert. Op dit moment is het nog niet mogelijk om als prepaid-klant gebruik te maken van de NFC-simkaart.

Klanten kunnen via de website van MijnKPN de nieuwe simkaart bestellen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel