KPN: dataverbruik met smartphone in 2015 verdubbeld

KPN heeft vandaag bekend gemaakt dat klanten van de provider aanzienlijk meer gebruik maken van mobiel internet. Het dataverbruik van klanten is verdubbeld in een jaar tijd. Met de verdubbeling wordt de 1GB-grens doorbroken. In 2016 zal het dataverbruik van KPN-klanten verder stijgen.

Dataverbruik KPN in 2015

Mobiel internet is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Even snel kijken of er file staat, op de hoogte blijven via nieuws-websites of Facebook en gemakkelijk een foto delen van je citytrip via Instagram. KPN heeft zojuist bekend gemaakt dat het mobiele dataverbruik van klanten van KPN verdubbeld is in 2015 ten opzichte van 2014. Volgens KPN zijn klanten nog meer gebruik gaan maken van het 4G-netwerk.

In het derde kwartaal van 2015 werd er gemiddeld 1,3 GB per maand aan data verstookt. Over dezelfde periode in 2014 bedroeg dit gemiddelde 620 MB per maand. Jacob Groote, directeur mobiele netwerken bij KPN, geeft hierop de volgende reactie;

“De oorzaak van die stijging ligt in een combinatie van factoren. ‘Enerzijds gebruiken we steeds vaker smartphones met grotere en betere schermen en betere camera’s die steeds sneller worden. Ook het gebruik is veranderd, met name de mogelijkheid om korte video’s en muziek te streamen op de smartphone is mateloos populair.”

Een andere reden dat KPN-klanten meer mobiel internet verbruiken heeft volgens Groote te maken met het feit dat de databundels van KPN begin dit jaar verdubbeld werden. Klanten kregen hierdoor meer MB’s per maand om te gebruiken. In 2016 verwacht KPN een groei die doorzet omtrent het mobiele dataverkeer. De jaarwisseling, komende nacht, is hét piekmoment; het dataverkeer ligt dan 40 procent hoger dan op een normale dag, zo laat KPN weten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel