KPN Play geïntroduceerd: overal tv-kijken op je smartphone of tablet

KPN heeft haar eigen video-on-demand dienst KPN Play officieel vandaag geïntroduceerd. In april van dit jaar werd er gestart met een testprogramma van KPN Play. Nu kan iedereen, ook degenen die geen KPN hebben, gebruik maken van de streaming-dienst. Met KPN Play kan je niet alleen live televisie kijken, maar ook programma’s opslaan voor later en terugkijken via Programma Gemist.

KPN Play

KPN Play is vandaag officieel beschikbaar voor inwoners van Nederland. De provider heeft dit bericht zojuist bekend gemaakt. In april werd begonnen met het testen van KPN Play en vandaag is het moment dat dit is afgerond, en ook voor niet-KPN klanten beschikbaar is. Volgens KPN past Play zich aan, aan het veranderende kijkgedrag van de consumenten. KPN Play kan zowel op de smartphone als op de tablet gebruikt worden. Tevens is er de mogelijkheid om het beeld door te sturen naar de Google Chromecast.

KPN Play app

Prijs en Pinbord

De introductieprijs bedraagt 11,99 euro per maand, na de introductie kost KPN Play 14,99 euro per maand. Voor dit bedrag kan je live de meest populaire televisiezenders bekijken op je mobiele apparaat. De dienst is maandelijks opzegbaar en de eerste maand gratis uit te proberen. In de applicatie worden suggesties gegeven met programma’s die je wellicht ook interessant vindt. Met het pinbord in KPN Play kunnen gebruikers elkaar tippen over programma’s die ze zeker moeten zien.

Zenders en Programma Gemist

In KPN Play heb je toegang tot 22 zenders en ook content van HBO, HBO On Demand, Discovery, Nickelodeon en 22 lineaire tv-zenders. Via Programma Gemist kan je uitzendingen tot 7 dagen terugkijken van zenders als NPO 1, 2, 3, SBS6, Net 5 en Veronica. Voor het terugkijken van RTL-uitzendingen zal je de RTL XL app moeten gebruiken. Wel kan in de KPN Play app gewoon live naar de RTL-zenders gekeken worden. In KPN Play kan ook een programma opgenomen worden die je een jaar kunt bewaren. De kwaliteit van de streams is in SD-kwaliteit. Wel wordt er gewerkt aan weergave in HD-kwaliteit en zal er ook een browserversie beschikbaar komen voor de laptop en computer.

Play van KPN
Play van KPN
Ontwikkelaar: KPN
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel