KPN gestart met testen telefonie over 4G

Provider KPN is gestart met een test waarbij telefonie over 4G mogelijk wordt gemaakt. Medio 2016 moeten alle klanten over het 4G-netwerk kunnen bellen.

KPN 4G telefonie

Als het aan KPN ligt wordt het 4G-netwerk niet meer alleen gebruikt voor het bieden van snel internet. Ook telefonie zou van deze nieuwe techniek gebruik moeten maken. De drie miljoen klanten die nu gebruik maken van het 4G-netwerk krijgen daardoor toegang tot een betere belkwaliteit. Naast HD-geluidskwaliteit die VoLTE mogelijk maakt, werkt KPN ook aan videobellen over 4G.

Het testen wordt gedaan in samenwerking met technologie-website Tweakers. Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN laat weten: “We willen onze klanten altijd de beste kwaliteit bieden. Bellen over 4G testen we daarom zeer zorgvuldig voordat we deze technologie begin 2016 aan alle KPN-klanten aanbieden.” Om het grotere volume aan dataverkeer aan te kunnen is de provider al een tijd bezig met het uitrollen van 4G+. Bij 4G+ worden meerdere frequenties gecombineerd om een hogere down- en uploadsnelheid te kunnen bieden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel