Lenovo Moto G4 en Moto G4 Plus aangekondigd: alle details [update: Moto G4 Play]

De opvolger van de Motorola Moto G (3e generatie) is na weken van geruchten eindelijk zojuist aangekondigd door Lenovo. De toestellen krijgen de namen Moto G4 en Moto G4 Plus. Het bedrijf komt namelijk met twee nieuwe toestellen in de G-serie. We zetten alle details van de twee toestellen voor je op een rij.

Moto G4

In de nieuwe Moto G-serie van Lenovo is het eerste toestel de Moto G4, het toestel dat ook al meerdere keren is uitgelekt. Deze smartphone is voorzien van een 5,5 inch display en een Qualcomm Snapdragon 617, 1.5 GHz octa-core processor. Er is 2GB aan RAM-geheugen beschikbaar en 16GB aan interne opslagruimte. Lenovo heeft ervoor gekozen om de Moto G4 uit te rusten met een 13 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera. Het toestel heeft een 3000 mAh accu en deze biedt ondersteuning voor snel-opladen waardoor het opladen minder tijd in beslag neemt.

Moto G4

Moto G4 Plus

Naast de Moto G4 zal ook de Moto G4 Plus uitgebracht gaan worden. Dit was op zich geen hele grote verrassing omdat het toestel al meerdere keren van zich liet horen. De specificaties van de G4 Plus zijn vrijwel gelijk aan die van de G4. Het toestel heeft een 5,5 inch Full-HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan de voorkant van de Moto G4 Plus zien we ook de fysieke home-button waarin een vingerafdrukscanner geïntegreerd is.

Lenovo heeft aan de achterkant van de Moto G4 Plus een 16 megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel front-camera. De 16 MP camera beschikt over laser-autofocus. De telefoon wordt aangedreven door een 1.5 GHz octa-core processor en er is 2GB aan RAM-geheugen beschikbaar. Het interne geheugen van 16GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor 4G. Over Android 6.0 Marshmallow is de vertrouwde Stock Android-ervaring behouden gebleven. Motorola heeft kleine aanpassingen gedaan in de interface en noemt het Moto Pure.

Moto G4 Play

Vanmiddag werd bekend dat ook de Moto G4 Play is aangekondigd. Dit toestel zal het goedkoopste worden van de drie. Er zijn maar weinig details van het toestel zijn bekend gemaakt tijdens de aankondiging. We hebben vermoedelijk te maken met de opvolger van de Moto E.

Zo is de Moto G4 Play voorzien van een 2800 mAh accu en wordt de smartphone aangedreven door een quad-core processor en is er Android 6.0.1 Marshmallow aanwezig. Er is een 4,5 inch display met een resolutie van 960 x 540 pixels. Tevens is er 1GB RAM-geheugen en 8GB opslagruimte. Deze zomer moet de G4 Play uitgebracht worden. Of het toestel ook in Nederland en België zal verschijnen, is nog niet bekend gemaakt. Er is een 8 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera.

Moto G Play

Verkrijgbaarheid

Lenovo zal de Moto G4 en Moto G4 Plus ook uitbrengen in Nederland en België. De prijs voor de G4 zal liggen rond de 230 euro, de prijs van de G4 Plus zal rond de 270 euro liggen. Medio juni moeten beide toestellen van Lenovo uitgebracht worden in ons land.

Een compleet overzicht van de specificaties, hebben we voor je verzameld op de toestelpagina’s die je via onderstaande buttons kunt bereiken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel