‘LG G4 en V10 krijgen geen update naar Android 7.0 Nougat’

LG zal volgens de laatste berichten niet de update uitbrengen naar Nougat voor de LG G4 en LG V10. Dit is een opvallende beslissing omdat beide toestellen nog geen twee jaar oud zijn. De ‘nieuwste’ update voor de toestellen betreft Android 6.0.1 Marshmallow.

Geen Nougat voor LG G4 en V10

De LG G4 en LG V10 zullen zoals het er nu naar uitziet geen update naar Android 7.0 Nougat krijgen. Gebruikers op XDA melden dit nadat er navraag is gedaan bij LG in Zuid-Korea. Het betreft in ieder geval de toestellen voor de Koreaanse markt, maar als dit klopt, dan lijkt de uitrol van Nougat voor de Europese markt vrijwel uitgesloten. De reactie van LG zou als volgt zijn;

“We decided, We will not service nougat 7.0 sorry and 6.0 is stablized OS for G4”

De LG G4 en V10 verschenen op de markt met Android Lollipop en heeft de Marshmallow-update ontvangen. Beide toestellen zijn nog geen twee jaar oud. In de praktijk voorzien fabrikanten hun smartphones toch wel zo’n twee jaar van updates. Zeker voor de LG G4 hadden we anders verwacht. Dit was het vlaggenschip van LG van 2015. De LG V10 werd eind december 2015 uitgebracht in Nederland.

LG G4

LG stond juist bekend als een fabrikant die haar belangrijkere toestellen nog goed up-to-date hield. DroidApp heeft de vraag voor de Nederlandse en Belgische markt uitgezet bij LG. We zullen dit bericht bijwerken zodra er meer informatie is over de Nougat-update voor de LG G4 en LG V10.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel