LG G6 krijgt eindelijk beveiligingsupdate november 2017: maar niet vanzelf

LG heeft er eindelijk werk van gemaakt om de LG G6 te voorzien van een update. Maandenlang bleven LG G6 bezitters wachten op een -belangrijke- update en die is er nu. Echter wordt beveiligingsupdate november 2017 niet op de meest prettige manier uitgerold.

LG G6: beveiligingsupdate november 2017

Voor de bezitters van de LG G6 is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Beveiligingsupdate november 2017 wordt vanaf nu uitgerold voor het toestel. DroidApp-lezer Patrick meldt dat de update gedownload kan worden. Echter moet dit wel via een omweg, zo blijkt ook uit een test van DroidApp.

Waar we doorgaans bij vrijwel ieder ander toestel de update OTA, dus via het toestel, uitgerold krijgen, loopt dit nu anders. Wil je de nieuwere beveiligingsupdate, dan moet je hiervoor LG Bridge op de computer downloaden, je telefoon aansluiten en vervolgens de update installeren. De update lijkt nog niet OTA beschikbaar te zijn.

De beveiligingsupdate van november 2017 is een belangrijke. Er zit een belangrijke patch in die het KRACK lek dicht in de WPA2 beveiliging van WiFi-netwerken. In ons uitgebreide opinie-artikel vroegen we ons af of de LG G6 nog wel belangrijk was voor LG om updates uit te brengen. De laatste security patch stamt namelijk nog uit juli 2017. Toch blijft de LG G6 een erg prettig toestel.

LG Bridge

Voordat je de update kunt doen via LG Bridge, ben je verplicht een back-up te maken van je G6 via hetzelfde programma. Afhankelijk van hoeveel dingen je hebt opgeslagen op je toestel, kan dit even duren. Het is onbekend of en zo ja, wanneer de update OTA beschikbaar wordt gesteld.

Je kunt direct aan de slag met LG Bridge door het programma hier te downloaden vanaf de website van LG. De rest van de stappen die je moet doorlopen wijzen zich vanzelf. Bij ons op de redactie lukte het niet om de update te downloaden; er was een probleem met de server op moment van schrijven.

Update 12:50 uur: De update wordt vanaf nu ook OTA, dus via het toestel, uitgerold. Hiervoor krijg je een melding op je smartphone, zo melden verschillende lezers aan DroidApp. Echter kun je ook direct handmatig controleren op updates. Ga hiervoor naar Instellingen > Over het toestel > Update Center > Software Update en kies voor controleren op update.

LG G6 V11g-NOV-13-2017

Het is niet duidelijk wanneer Android 8.0 Oreo verschijnt voor het toestel. Ook na de update blijft de versie op Android 7.0 Nougat staan.

  • Lees ook: De 22 beste LG G6 tips: haal alles je uit je nieuwe smartphone
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel