‘LG komt met kleinere versie van G6; LG G6 Mini krijgt 5,4 inch display’

Er staat een kleinere variant van de LG G6 op de planning. Uit goed geïnformeerde bron blijkt dat de LG G6 Mini zal beschikken over een 5,4 inch display. Eerder doken er al verschillende modelnamen op voor de G6-serie waarbij LG de mogelijkheden tot familie-uitbreiding bestudeerde.

LG G6 Mini op komst?

Sinds begin april ligt de LG G6 in de winkels en vanaf 1 mei is hij breder beschikbaar in Nederland. Het toestel valt op door het 5,7 inch beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te scrollen en het scherm wat langwerpiger is. Er komt mogelijk familie-uitbreiding aan voor de G6 en we kunnen mogelijk een LG G6 Mini verwachten.

LG G6 mini

Volgens Technobuffalo komt de Koreaanse fabrikant met een kleinere versie van de G6. Dat ‘Mini’ een breed begrip is in de smartphone-markt is wel duidelijk. Het is dan ook niet zeker of de LG G6 Mini inderdaad de naam ‘Mini’ als toevoeging meekrijgt. Volgens de bron is de documentatie met het bewijs van een kleinere LG G6 erg ‘gevoelig’ en wordt het om die reden niet gepubliceerd. Er wordt gesproken over een 5,4 inch display met een ‘screen-to-body ratio’ van minder dan 80 procent. Ook bij de Mini zou LG een 18:9 beeldverhouding toepassen.

Eerder verschenen al verschillende G6 modelnamen waarbij onder ander G6 Lite en G6 Compact werden ingediend om te gebruiken. G6 Mini zat hier niet tussen. Dat fabrikanten de namen registreren betekent overigens niet dat ze ook daadwerkelijk gebruikt worden. We houden je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel