‘LG gaat ondanks financiële tegenslagen niet stoppen met smartphones’

LG stopt niet met het maken van smartphones. Daarvoor lijkt een achterliggende gedachte te zijn, zo blijkt uit een gesprek met een CEO van LG. De laatste kwartaalcijfers van de mobiele divisie van LG waren niet al te positief.

LG stopt niet met smartphones

LG zou geen plannen hebben om te stoppen met het uitbrengen van smartphones. Qiao Yujin, CEO van LG Electronics, zegt dit in een gesprek. Het bedrijf zou niet stoppen met smartphones omdat verschillende bedrijfsonderdelen gerelateerd zijn aan smartphones. Het portfolio hiervan omvat bijvoorbeeld ook auto’s en huishoudelijke apparaten, zo schrijft GizChina. Het blijft ook een belangrijk onderdeel van IoT (Internet-of-Things).

LG V40

Voor het vijftiende kwartaal op rij lijdt het bedrijf flinke verliezen met de mobiele tak. De mobile divisie wordt geherstructureerd en dat zal ook komend jaar voortgezet worden. Het marktaandeel van LG daalt nog altijd. Volgens StategyAnalytics heeft LG nu met smartphones een wereldwijd marktaandeel van slechts 1,9 procent. In de afgelopen drie jaar heeft het merk met smartphones een verlies geleden van bijna 2,5 miljard dollar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel