LG brengt nieuwe kwartaalcijfers over Q4 2017: goed en slecht nieuws

LG heeft de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2017 naar buiten gebracht. Over de mobiele tak van het bedrijf is zowel goed als slecht nieuws. Er is 2 procent meer aan toestellen verkocht, vergeleken met vorig kwartaal. Tevens is het opvallend dat de LG G6 niet als Key Product gezien wordt.

LG cijfers van 4e kwartaal 2017

In het laatste kwartaal van 2017 heeft LG iets meer omzet gedraaid dan vorig jaar; 3 procent meer. In de periode september-december 2017 wist LG 13,9 miljoen smartphones te verkopen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een procent minder, in vergelijking met vorig kwartaal is dit een stijging van 2 procent.

LG Q4 2017 key products

Het verlies van de mobiele divisie bedroeg 192,3 miljoen dollar, tegenover een verlies van 331,4 miljoen een kwartaal eerder. Onder het kopje Key Products zien we overigens de LG Q6, LG V30 en LG X4 staan, maar ontbreekt de LG G6 in het rijtje vreemd genoeg. De tv-afdeling liet wel flinke vooruitgang zien. Er werd zo’n 10 procent meer omzet gedraaid door het aantal verkochte televisies in 2017.

LG gaf eerder aan dat het de strategie van de mobiele afdeling wil veranderen. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer de LG G7, of hoe het toestel ook mag heten, uitgebracht wordt. Daarnaast wil LG meer varianten van toestellen uitbrengen en zal het alleen vlaggenschepen releasen ‘wanneer nodig‘.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel