LG gaat minder smartphones uitbrengen: “alleen wanneer nodig”

De CEO van LG Mobile heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de releasecyclus van nieuwe smartphones. De uitspraken maken duidelijk dat het zomaar kan zijn dat we niet meer ieder jaar een nieuwe high-end smartphone van LG hoeven te verwachten.

LG releasecyclus

Cho Seong-jin, CEO van LG Electronics heeft meer informatie gegeven over de releasecyclus van smartphones van het Koreaanse bedrijf. Het is bij veel merken een traditie dat ieder jaar een nieuwe high-end smartphone gepresenteerd wordt. Eigenlijk doen alle merken het; Samsung, Huawei, HTC… en ook LG doet hieraan mee. Maar LG zou hier nu verandering in willen brengen.

De CEO geeft de volgende reactie;

“We will unveil new smartphones when it is needed. But we will not launch it just because other rivals do,” said Cho.

“We plan to retain existing models longer by, for instance, unveiling more variant models of the G series or V series.”

Bestaande modellen zouden mogelijk dus uitgebreid kunnen worden met nieuwe varianten. Zo blijft een bestaand model langer op de markt, volgens de CEO. Dit doet ons denken aan Samsung die in het begin nog veel varianten van een toestel uitbracht; denk aan de Samsung Galaxy S5, S5 Mini, S5 Plus en S5 Neo.

Samsung

De berichten duiden er dus op dat we niet meer perse jaarlijks een nieuw vlaggenschip van LG hoeven te verwachten. Volgens de CEO wordt een nieuwe smartphone aangekondigd als het nodig is, maar niet omdat andere fabrikanten dat ook doen. Met de LG-smartphones wil het onder andere de concurrentie aangaan met Samsung. Echter lukt dat maar moeilijk. De Galaxy S8 verkoopt overduidelijk beter dan de LG G6 en ook S7-G5, S6-G4 race werd telkens gewonnen door Samsung.

LG G6 vs Galaxy S8

Verlies

De mobiele divisie van LG draait al langere tijd met verlies. In de afgelopen tien maanden noteerde de mobiele tak van LG rode cijfers, dus heel gek hoeft het niet te zijn dat LG nu dingen wil veranderen. Wat het precies betekent voor de LG V40 en de LG G7 is niet geheel duidelijk. Wel wordt de G7 gewoon dit jaar verwacht.

Eerder dook het bericht al op dat LG overweegt anders met modelnamen om te gaan. Toch duiden de laatste berichten erop dat de opvolger van de G6 toch gewoon LG G7 gaat heten, maar de komst van een LG G8 lijkt dus een stuk kleiner.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel