LG stapt af van modelnaam G: opvolger van G6 heet geen G7

LG gooit het over een andere boeg met de modelnamen voor haar high-end smartphones. Waar we de toptoestellen zagen als G4 en G6 zal het vlaggenschip voor 2018 niet ‘LG G7’ gaan heten; dit melden doorgaans goed geïnformeerde bronnen. Eerder werden ook al wijzigingen in de modelnamen doorgevoerd bij de Koreaanse fabrikant.

Geen LG G7

De LG G6 was het vlaggenschip van het afgelopen jaar en is inmiddels flink in prijs verlaagd. De smartphone zal echter volgens de berichten van The Investor het laatste toestel zijn met de letter ‘G’ in de modelnaam. In de eerste helft van 2018 zal LG haar nieuwe vlaggenschip tonen, maar dus afstappen van de huidige nummering.

LG G7 naam

Volgens een LG functionaris liggen er meerdere ideeën op tafel; het gebruik van een tweecijferig nummer of een compleet nieuwe naam. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft inmiddels bevestigd dat er een herstructurering aan zit te komen voor de G-smartphone. Wat de naam voor de tot nu toe verwachte LG G7 wel gaat worden, is nog niet bekend.

LG heeft in 2012 de modelnaam Optimus gelanceerd voor haar smartphones. Een jaar later werd deze naam alweer weggehaald toen het vlaggenschip; de LG G2 werd aangekondigd. Mogelijk wil LG met de komende rebranding het vermoeden wegnemen dat klanten te maken hebben met een ouder toestel omdat Samsung bij de ‘8’ is, terwijl LG bij de G6 is. Echter blijft dit gissen, Samsung deed dit eerder wel en sloeg de naam Note 6 over.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel