‘LG start samenwerking met Qualcomm; LG G7 krijgt Snapdragon 845’

LG heeft voor de ontwikkeling van de nieuwe processor een samenwerking gesloten met chipfabrikant Qualcomm. Dit melden althans doorgaans goed geïnformeerde bronnen. Daarbij wordt duidelijk dat de LG G7 voorzien moet zijn van de nieuwe Snapdragon 845.

LG G7 met Snapdragon 845?

De LG G6 is nog maar sinds korte tijd op de markt of de geruchten over een opvolger gaan al rond. De LG G7, die volgend jaar dan zou moeten verschijnen, zou volgens de informatie van de bron The Investor beschikken over een Snapdragon 845 processor. Hiervoor zou LG samenwerken met Qualcomm. Juist Samsung werkte afgelopen tijd samen met de chipfabrikant voor de Snapdragon 835.

LG G7 Snapdragon 845

Naar verluidt zou de Snapdragon 845 zijn gebaseerd op een 7 nm productietechnologie en moet het 30 procent krachtiger zijn dan de voorganger; de huidige Snapdragon 835. LG maakt nu in de LG G6 gebruik van de Qualcomm Snapdragon 821. Deze is weliswaar niet de meest nieuwe, maar in onze LG G6 review kon je al lezen dat er met de snelheid en prestaties van de telefoon niets mis is.

LG heeft dit type processor gebruikt, omdat door de deal tussen Samsung en Qualcomm andere fabrikanten niet direct de nieuwe ‘835’ konden gebruiken. Hiermee zou Samsung dus een voorsprong hebben in dit segment en daar had LG geen trek in.

[phone daphone=”lg g6″]

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel