LG G4: dit is waarom voor de Snapdragon 808 is gekozen

Het nieuwe vlaggenschip van LG; de LG G4, is niet voorzien van de meest snelle processor van Qualcomm: de Qualcomm Snapdragon 810, maar van de op papier minder snelle Snapdragon 808 processor. LG heeft nu bekend gemaakt dat het te maken heeft met batterijproblemen.

Snapdragon 808

LG heeft tijdens de lancering van de LG G4 bekend gemaakt dat de LG G4 beschikt over een Snapdragon 808 hexa-core processor. Dit type processor heeft twee kernen minder dan de high-end chip van Qualcomm; de Snapdragon 810 octa-core. Dat LG niet voor de 810 heeft gekozen is een hele bewuste keuze geweest, zo heeft LG aan de Duitse website Androidpit laten weten.

LG G4 camera

Snapdragon 810

De razendsnelle Qualcomm Snapdragon 810 octa-core is een processor met een diepgaand verleden. Het type processor werd al gebruikt in de HTC One M9, waar het zorgde voor oververhittingsproblemen. Hoewel die volgens HTC nu allemaal zijn weggewerkt heeft LG bewust gekozen voor een ander type processor. De zware belasting van de Snapdragon 810 processor zou ook tot gevolg hebben dat de accu hier zwaar onder te lijden heeft.

Hoewel Qualcomm ontkent dat er dermate warmte-productie op zou treden en dat er dergelijke problemen zijn, heeft LG nu een verklaring gegeven. De verklaring van LG voor de keuze van de Snapdragon 808 processor is als volgt:

De processor is naar onze mening de beste balans tussen prestaties en het batterij-verbruik. De Snapdragon 808 biedt ook high-end prestaties en is voor het bekijken van video’s, het spelen van games en multitasking etc. meer dan voldoende. Het grote voordeel is het lagere energieverbruik tegenover de Snapdragon 810.

De LG G4 zal vanaf 29 mei in de Nederlandse winkels komen te liggen.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel