HTC One M9 heeft last van extreme oververhitting

De HTC One M9, welke begin april in de Nederlandse winkels zal komen te liggen, heeft last van extreme oververhitting. HTC heeft de One M9 uitgebracht als opvolger van de HTC One M8.

De collega’s van Tweakers hebben een extreme vorm van oververhitting opgemerkt bij de HTC One M9. De HTC One M9 moet het vlaggenschip voor 2015 worden van de Taiwanese fabrikant. De oorzaak van de problemen lijkt bij de Snapdragon 810 processor te liggen. Deze is al maandenlang in het nieuws waarbij oververhitting en overbelasting een hoofdrol speelt.

htc-one-m9

Tijdens de Benchmark-test die Tweakers uitvoerde, bereikte de HTC One M9 een temperatuur van ruim 55 graden Celsius. De voorganger, de HTC One M8 bereikte bij dezelfde test een temperatuur van 40 graden. Ook andere toestellen stegen niet zover als de One M9.

HTC One M9 oververhitting

Bij het spelen van een spel zoals Asphalt 8 wist de HTC One M9 een temperatuur te bereiken van bijna 43 graden, waar andere toestellen het onder de 38 graden hielden. De aluminium behuizing zorgt ervoor dat warmte geleidt en het hierdoor pijnlijk kan zijn om het toestel vast te houden.

HTC heeft weliswaar het testmodel van de HTC One M9 niet voorzien van de “final-versie” van de software, maar het is niet de verwachting dat dergelijke grote verschillen voor de marktintroductie begin april verholpen zullen zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel